• Aamiainen
  • Välipala
  • Ketogeeninen ruokavalio ja epilepsia

Juusto-pekonimuffinit

Resepteistä on laadittu useampi eri versio, jotka ovat mukautettu ketogeenisen ruokavalion eri suhteisiin (suhde: rasva suhteessa hiilihydraatteihin +proteiini), jotta ohjeet soveltuisivat mahdollisimman monelle. Kysy hoitavasta yksiköstäsi tai ravitsemusterapeutiltasi, mikä ohje sinulle sopii parhaiten.
Tämän ruokalajin ravintosisältö vaihtelee hieman valitsemasi reseptisuhteen mukaan. Kysy ravitsemusterapeutiltasi yksilölliset ohjeet. Muista punnita kaikki ainesosat huolellisesti.

Valmistusaika:

Valmistelut 20 min, Valmistusaika 35 min, sopii pakastettavaksi.

Annokset:

Resepti riittää yhteen annokseen.

Arvostele tämä resepti
0 arvostelua
Jaa resepti

 

Suhde
1 MUFFINI  4:1  3:1  2:1  1:1
KetoCal 4:1-jauhetta, neutraali (g) 10 10 10 0
Pekonisuikaleita (g) 5 5 5 5
Mantelijauhoa (g) 20 15 7 0
Leivinjauhetta (g) 1 1 1 1
Rypsiöljyä (g) 30 27 23 20
Juustoraastetta, 27% (g) 3 3 3 3
Vatkattua kananmunaa (g) 8 8 8 8
Ranskankermaa, 28% (g) 5 5 10 12
Pinjansiemeniä (g) 0 0 6 13
Vehnäjauhoja, puolikarkea (g) 0 5 13 30

 

Ravintosisältö:

Suhde
 4:1  3:1  2:1  1:1
Ravintosisältö, kcal 454 419 406 388
Rasvaa, g 45,5 40,7 38,1 29,8
Hiilihydraatteja, g 2,8 5,6 11,5 23,3
Proteiineja, g 8,5 8,0 7,5 6,7

 

Ohjeet:

Kuumenna uuni 170 asteeseen.

Paista pekonia keskilämmöllä, kunnes se on kullanruskeaa (5-10 min)

Muffinitaikina:
Sekoita KetoCal 4:1-jauhe ja leivinjauhe mantelijauhoihin (sekä mahdolliset jauhot).
Lisää seokseen ensin juokseva rypsiöljy ja sen jälkeen vatkattua kananmunaa. Sekoita hyvin.
Lisää joukkoon ranskankerma. Lisää tilkka vettä, jos seos on liian paksua.
Lisää juusto ja pekoni (mahdolliset pinjansiemenet) ja sekoita hyvin.

Valmistus:
Kaada seos muffinivuokaan ja kypsennä 30-35 minuuttia.
Anna jäähtyä (vuoan reunojen yli levinneet muffinit vajoavat jäähdyttyään).