- Lounas
- Päivällinen
- Vähäproteiininen ruokavalio (PKU-tauti / muut harvinaiset aineenvaihduntasairaudet)
Pastaa ja paistettua mustakaalia maustettuna valkosipuleilla ja tomaateilla
Tässä reseptissä on ohjeet vähäproteiinipitoisen pastan ja paistetun mustakaalin valmistamiseen, maustettuna valkosipulilla ja tomaateilla. Mustakaali on sekoitus lehtikaalia ja kurttukaalia. Sitä on saatavilla tuoreena muiden kaalilajikkeiden joukossa. Tässä ohjeessa se tarjoillaan yhdessä pienten makeiden tomaattien kanssa pasta-astiassa.
Resepti on tarkoitettu vain potilaille, joilla on PKU tai jotka noudattavat terveydenhuollon ammattilaisten ohjeistamaa ja valvomaa vähäproteiinista ruokavaliota.
Reseptissä on näkyvillä proteiini- ja fenyylialaniinipitoisuudet niille, joilla on PKU.
Annos:
Resepti riittää yhteen annokseen.
Ravintosisältö:
Yksi annos sisältää 3g proteiinia ja 120 mg fenyylialaniinia.