• Lounas
  • Päivällinen
  • Vähäproteiininen ruokavalio (PKU-tauti / muut harvinaiset aineenvaihduntasairaudet)

Pastaa ja paistettua mustakaalia maustettuna valkosipuleilla ja tomaateilla

Tässä reseptissä on ohjeet vähäproteiinipitoisen pastan ja paistetun  mustakaalin valmistamiseen, maustettuna valkosipulilla ja tomaateilla. Mustakaali on sekoitus lehtikaalia ja kurttukaalia. Sitä on saatavilla tuoreena muiden kaalilajikkeiden joukossa. Tässä ohjeessa se tarjoillaan yhdessä pienten makeiden tomaattien kanssa pasta-astiassa.

Resepti on tarkoitettu vain potilaille, joilla on PKU tai jotka noudattavat terveydenhuollon ammattilaisten ohjeistamaa ja valvomaa vähäproteiinista ruokavaliota.

Reseptissä on näkyvillä proteiini- ja fenyylialaniinipitoisuudet niille, joilla on PKU.

Annos:

Resepti riittää yhteen annokseen.

Ravintosisältö:

Yksi annos sisältää 3g proteiinia ja 120 mg fenyylialaniinia.

Arvostele tämä resepti
0 arvostelua
Jaa resepti

Ainesosat:

  • 50 g mustakaalia (4-5 lehteä)
  • 70 g pieniä tomaatteja (7-8 kpl)
  • 1 valkosipulin kynsi
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • 80 g vähäproteiinista pastaa, paino ennen keittämistä
  • 1 rkl kermaa (voidaan jättää pois)
  • kuivattua oreganoa tai basilikaa
  • suolaa ja pippuria

Ohjeet:

  • Huuhtele mustakaali ja leikkaa varsi keskeltä. Silppua sen jälkeen kaali karkeaksi. Leikkaa tomaatit kahtia ja pilko valkosipuli.
  • Keitä pastavettä.
  • Kuumenna öljyä paistinpannulla ja paista ensin mustakaalia, kunnes se alkaa hieman pehmetä. Lisää sitten valkosipuli ja tomaatit, jotka paistuvat nopeasti pannulla. Lisää öljyä, jos paistos alkaa näyttää kuivalta.
  • Kuumenna öljyä paistinpannulla ja paista ensin mustakaalia, kunnes se alkaa hieman pehmetä. Lisää sitten valkosipuli ja tomaatit, jotka paistuvat nopeasti pannulla. Lisää öljyä, jos paistos alkaa näyttää kuivalta.
  • Keitä pasta kevyesti suolatussa vedessä. Voit vaihdella eri Loprofin pastalajikkeiden välillä.
  • Kaada vesi pois pastasta,  ja kumoa ne pannulle yhdessä kerman kanssa. Lisää suolaa ja pippuria, sekä ripottele päälle hieman kuivattua oreganoa. Lisää tarvittaessa päälle tuoretta maustevihreää ja tarjoile.

Tärkeää huomioida: Annoksen ravintosisällöt saattavat kuitenkin vaihdella riippuen käyttämistäsi raaka-aineista.